Lucznik

16.04.2014 12:15

Firma ASPA, ktorá v súčasnosti vyrába šijacie stroje Lucznik bola založená v roku 1850. V dvadsiatom storočí vyrábali najskôr vodomery, neskôr výrobky pre armádne účely. V rámci ďalšieho rozvoja prišli na rad šijacie stroje a overlocky. 

Prečo firma niektoré výrobky označuje značkou Lucznik? Pretože ASPA veľa rokov spolupracovala so spoločnosťou Lucznik z Radomi, kde pomáhala s výrobou základných častí pre šijacie stroje, ako sú napríklad hlavné riadiace jednotky pre tieto šijacie stroje. V súčasnosti ASPA prevzala pokračovanie dlhej tradície výroby polských šijacích strojov Lucznik. Výroba bola najskôr výhradne zaisťovaná v Radomi, neskôr bola doplnená novými modelmi vyrábanými v krajinách Ďalekého Východu. 

Na mieste, kde prebieha výroba, nezáleží. Záverečná kompletácia, kontrola kvality a príprava na predaj sú vykonávané expertami spoločnosti ASPA v polskej Radomi. Väčšina zamestnancov spoločnosti predtým pracovala pre bývalú spoločnosť Lucznik v Radomi, kde vznikla legenda tejto značky. Hlavným rysom šijacích strojov a overlockov či iných produktov Lucznik je jednoduchosť a spoľahlivosť.

Lucznik logo

Späť